ÚJÉVI FOGYÓKÚRÁS TIPPEK

A fogyás lesz az újévi fogadalmad? Hoztunk 5 tippet, hogy végre sikerüljön elérned az álomalakot.

 

1 . Ne egy hét alatt akarj csodát tenni.

Tudjuk, hogy nagyon elszánt vagy januárban, de ez nem mehet egyik pillanatról a másikra. Gondolj csak bele mennyi idő volt, hogy a kilók felkússzanak. A leadása sem mehet gyorsabban.

Jobban teszed, ha már az elején hosszú távon gondolkozol, ezzel tovább meg tudod tartani a lelkesedésed és a kitartó munkával az eredmény is nagyobb lesz.

 

2. Korlátozd időben az étkezéseid

Ez felülírja a kalóriaszámolgatást és könnyen a saját hétköznapjaidhoz tudod alakítani. A módszer egyszerű: meg kell próbálnod időben a lehető legszűkebb időszakban étkezni.

Ez étkezési időablaknak nevezzük. Ez annyit tesz, egy 12 órás ablaknál, ha reggel 8:00-kor eszel először, akkor az utolsó étkezésed legkésőbb 20:00-kor lehet.

Ez azért hatásos, mert van ideje a testednek a fennmaradó időben inkább a tested raktáraihoz nyúlni. Továbbá ezzel jobban kordában tudod tartani a vércukorszintedet is, ami az éhségérzet fő okozója.

Érdemes 12 órával kezdened, de a legjobb, ha eljutsz 8-10 órás ablakig. Ne aggódj az éhség miatt. Ha így csinálod, akkor az idő nagy részében alszol majd, viszont ébredés után sem lesz annyira éhes.

 

3. Mozogj a határaidon belül

A mozgás sokaknál ego kérdése is, ezzel pedig pont a céljukat nem szolgálják vele. Ha fogyni szeretnél fontos a pulzusod kontrollálása, ez pedig gyakran megy szembe a fent említett egoval. Megmagyarázzuk!

Ha túl magas a pulzus, akkor kilépsz az úgynevezett zsírégető zónából, ezzel pedig inkább az állóképességed növeled, ami nem rossz, de kilóktól nem szabadít meg.

Ezért a fogyáshoz tudatosan alacsonyan kell tartani a pulzust. Ezt egy pulzusmérő órával tudod ellenőrizni, vagy egyszerűen azzal, hogy tudnál-e folyamatosan beszélni miközben sportolsz. Ha nem kell kapkodnod a levegőt, akkor jó.

És azért írtunk az egoról, mert lehet, hogy Te futni szeretnél, de már egy tempós sétánál is felmegy a pulzusod, Te mégis futni mész, mert “csak” sétálni “gáz”. Nos ez nem így van, ha a céljaidat szeretnéd elérni.

Először mindeképp ellenőrizd, hogy bírod a gyorsabb sétát. Ha nem tudod csak az orrodon venni közben a levegőt, akkor addig ne menj kocogni, amíg ez nincs meg. 

 

4. Tartsd a fokozatosság elvét

Ez kapcsolódik az első ponthoz és tapasztalataink alapján a bukás leggyakoribb oka. Ha eddig nem nagyon figyeltél oda az étkezésre és a mozgás sem volt a napjaid része, akkor ne akarj egyszerre mindent elkezdeni.

Az első időszakban kezd csak például az időablakos étkezéssel, és abból is egy 12 órással például. Majd, ha ez már simán megy, szűkítsd fokozatosan az ablakot.

Ha ez már jól megy, akkor jöhet a mozgás. Itt se akarj egyből egy maratont lefutni, vagy heti 5-ször konditerembe járni, ha ellőtte nem csináltál semmit. Kezd heti néhány kiadós sétával, vagy kocogással. Például heti 2 alkalmat könnyebben be tudsz illeszteni a napjaidba, aztán amikor látod az eredményét már meg lesz a motiváció a gyakoriság növelésére.

 

5. Tartsd kordában az éhséged

Milyen egyszerű is lenne, ha nem éreznénk egyáltalán éhséget. Úgy mindjárt könnyebb lenne a diéta.

Ha követed a fent leírt időben korlátozott étkezést, akkor az első lépést már megtetted. A következő az lenne, ha ki tudnád váltani valamelyik étkezésedet egy kalóriamentes helyettesítőre.

Például a Herbamed karcsúsító gyógyteájára. Fogyaszd például reggeli, vagy vacsora helyett. Így az étkezés eseménye megmarad, így át tudod verni az agyad, ráadásul csökkented az étkezési ablakod idejét is.

Ezen kívül javítja az anyagcserét, így a bevitt anyagok könnyebben tudnak távozni, ezzel elkerülve a raktározást.

Ha érdekel a tea itt megnézheted a részleteket: https://www.herbmed.eu/karcsusito-tea-csomagjaink-79

Kövesd ezt az 5 tanácsot és nézegesd büszkén magad a tükörben 2021-ben!